خورشت قیمه نذری
یکی از غذاهای همیشگی شب های محرم، خورشت قیمه است. این غذا با استفاده از گوشت گوسفندی، لیمو عمانی، لپه، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی و انواع ادویه آماده می شود. سیب زمینی سرخ کرده و گاهی دارچین برای تزئین خورشت قیمه استفاده می شوند. این غذا معمولاً همراه برنج، گاهی برنج زعفرانی سرو می شود که روی آن سیب زمینی سرخ شده اضافه کرده اند و سپس در بین مردم توزیع می شود.
قیمه نثار
نوعی قیمه که علاوه بر مواد اولیه معمول از خلال بادام، پسته و پرتقال هم در طبخ آن استفاده می شود. این غذا مخصوص اهالی شهر قزوین است.
قیمه نخودی
این نوع قیمه را اهالی خوزستان به خصوص دزفول تهیه می کنند و به جای لپه از نخود استفاده می کنند. دزفولی ها نخود نصف شده را خیس می کنند و پوستش را می گیرند، به این ترتیب هم مزه آن بهتر می شود و هم نفخ نمی آورد.
خورشت قیمه چرخ کرده
قیمه چرخ کرده یکی از غذاهای نذری خطه گیلان و به خصوص لاهیجان است. در تهیه این قیمه از گوشت چرخ کرده و سرخ شده استفاده می کنند.
بیچاخ قیمه
در تهیه بیچاخ قیمه گوشت ها را ریز می کنند و با پیاز داغ و خلال بادام تفت می دهند و در انتها به این خورشت به تعداد افراد تخم مرغ اضافه می کنند.
قیمه نجفی
برای تهیه قیمه نجفی ابتدا نخودها را از یک روز قبل خیس می کنند و آب آن را چندبار تعویض می کنند. گوشت و نخود را همراه پیاز و ادویه می گذارند تا بپزد و سپس با همزن یا گوشت کوب مخلوط می کنند تا مثل گوشت کوبیده نرم و یکدست شود. در تهیه این خورشت معمولاً از رب گوجه استفاده نمیشود و زعفران اضافه می کنند تا خوش رنگ شود.